Het bedrijf MetaCoat

Frank Simons richtte MetaCoat op in 2001. Hij bouwde daarmee verder op de activiteiten en de ervaring van zijn vader die meer dan 30 jaar actief was in oppervlaktebehandeling. Dankzij de juiste investeringen en het vakmanschap van zijn medewerkers groeide MetaCoat uit tot een betekenisvolle speler op de poederlakmarkt in Vlaanderen en omgeving. MetaCoat neemt ook al uw knip- en plooiwerk voor zijn rekening. Hiermee hoopt MetaCoat u nog beter van dienst te kunnen zijn!

Bedrijfsvoorstelling 

Download onze folder

Missie

MetaCoat wil op een maatschappelijk verantwoorde manier zijn positie in de markt uitbouwen. Daarom scholen we ons team voortdurend bij. Zo denken en groeien onze medewerkers mee met onze onderneming. Naast onze knowhow investeren wij ook continu in de meest duurzame en innovatieve processen en installaties.

Strategie

MetaCoat biedt zijn klanten een totaalservice aan op maat. Wij staan in voor zowel de projectplanning, de voorbereiding, de coating, de kwaliteitsopvolging als het transport. Specifieke eisen bij de behandeling, verpakking of verzending van stukken? Geen probleem. Wij stellen onze machines en dienstverlening volledig af op uw noden.

Duurzaamheid

MetaCoat beschikt over een eigen waterzuiveringssysteem en heeft bij alle processen oog voor mens en omgeving. Poedercoating is een kwalitatief hoogwaardige afwerking die organisch, sterk, duurzaam en milieuvriendelijk is. Poederlak beschermt uw materialen uitstekend tegen corrosie. Door de beschermende eigenschappen van poederlak gaan de constructies veel langer mee en vragen ze minder onderhoud. Bovendien is heel de chemische voorbehandeling chroomvrij. Dat is bij ons al meer dan 10 jaar zo!